29 Aralık 2012 Cumartesi

Uzun Mesafe İlişkileri Neden Zor?




A şehrindeki bir adam B şehrindeki kadına aşık olur. Ve A şehri ile B şehri arasındaki en kısa mesafe maalesef bir uçak ya da otobüs biletine bakar. Ayrı şehirde yaşayan insanlar neden birbirini ister bilinmez ama zor olana talep daima çok oluyor sanırım.

Sabır, sadakat, güven, alttan alma uzak mesafe ilişkilerinin devam edebilmesi için en temel kavramlardır. Telefon 3 kere açılmadığı zaman ya öldü diye düşünürsünüz ya da yeni birisini bulduğunu. Gerçekler hiç de öyle olmayabilir; sevgiliniz aslında uyuyordur, duştadır, telefonunu bir yerlerde unutmuştur ama insan hep en kötüsünü düşünür.

Daha da zoru birlikte çok vakit geçiren çiftlerden bir tanesinin bazı sebeplerden ötürü başka şehre taşınmasıdır. En başta iki tarafta aşklarının bunu çok da iyi göğüsleyeceğine dair inanç içerisindedirler. Ancak zaman geçtikçe krediler tükenir, sinirler gerilir. En başta zaten ayrı şehirlerde olan çiftlerin aksine sonradan ayrı şehirlere düşen çiftler aslında bu işten daha yaralı çıkarlar, çoğu zaman da zaten yürütemezler.

Peki neden yürümüyor ya da çok zor yürüyor uzun mesafe ilişkileri? Çünkü insan sevdiği insan her dakika yanında olsun istiyor. Yemek yaparken onu izlesin, kahveyi ne kadar sütle içtiğini bilsin, eve gelirken elinde sıcak sufle ile gelsin istiyor. Sonra sabah uyanınca daha yüzünü yıkamadan sıcak bir gülümseme görmek istiyor, gece üşüyen ayaklara çare olunsun istiyor.

4 yorum:

  1. Hislere tercüman olmak bu olsa gerek, sonuna geldiğimde bi damla yaş aktı gözümden.. Ellerine sağlık, iyi demişsin, arada iyi oturtmuşsun lafı bize..

    YanıtlaSil
  2. Benimde uzaktan bir ilişkim var. Bir yılımızı tamamlayacağız çok yakında.. Çok zor birşey kolay demiyorum. Her haftasonu gidip gelmek. Ama birazcık da bazı şeyler sizin anlayışınıza ve de aşkınızla ne kadar uyuştuğunuza bakıyor.. Bazen de iyi taraflarını görmek gerek aşkın, uzaklığın.. İyi kullanırsanız aşkınızın ömrü uzuyor, sürekli yan yana olmadığınız için sıkılmıyorsunuz, sanki sürekli ilişkinizin o ilk heycanlı dönemlerini yaşıyorsunuz.. Dediğim gibi siz bardağın hangi tarafını görüyorsunuz ve karşınızdaki insanla ne kadar uyumlusunuz...

    YanıtlaSil
  3. yapan yapiyor arkadas.

    YanıtlaSil